2013. szeptember 1., vasárnap

Pilla mozizik

Viszonylag ritkán járok moziba, általában nem villanyoz fel a kínálat, vagy csak szimplán épp annyira nem érdekel egy-egy cím, hogy elmasírozzak miatta egy piros plüss-székesbe, és kifizessem legalább egy, de inkább több akciós könyv árát. ;) (Mondjuk a kötelező jellegű popcornzaba azért a mozi javára billentgeti a mérleget néha...)
A könyvekből készült filmadaptációk persze jobban felvillanyoznak, de leginkább akkor, ha már ismerem a sztorit, vagy ha várólistás, akkor előreveszem, és még a film előtt elolvasom. Jobb így, mert nem rontom el a könyvélményt. 
A Végzet ereklyéi - Csontváros (The Mortal Instruments - City of Bones) című filmet csak nemrég kezdték el játszani, és bár éreztem egy kis hajtóerőt, hogy hú, talán érdekelne, mégis meggondoltam és félig ti könyves ismerősök is kicsit eltántorítottatok tőle Azt mondtam, hát jó, tudok élni enélkül a film nélkül, és legalább az esélyét se adom meg, hogy elkezdjek vágyni egy újabb könyvsorozat után. :) 
Miután ezt így szépen eldöntöttem, úgy alakult, hogy baráti társasággal mozizást beszéltünk meg, és erre esett a választás, én meg nem akartam azt mondani hogy á neee, mert miért is? És így kerültem a piros plüss székbe egy 5 literes popcornnal, hogy megismerkedjem Jace-szel, Clary-vel, és Csontvárossal... 

Semmit nem tudtam a könyvről, a sztoriról, a szereplőkről is csak annyit, hogy van benne Jace és Clary, de ezt még Zenka posztja miatt, amiben Jace még mondani akar valamit... ;) 

Tehát zéró előtudással beültem, és hogy, hogy nem, de én ezt a filmet nagyon élveztem. Megtetszett, megszerettem, érdekel a fantáziavilága, és szimpatikus volt Clary, Jace pedig a régi szőke zsánereimre hajaz, és bár egyszálbél (ahogy Amadeának írtam, nyüzüge! :D), mégis sármos, és van benne valami hidegen, keményen vonzó. És a haja! :D Odavagyok az ilyen rendetlenül szexis, nem agyonrövidített bozontokért! 
A másik srác is helyes volt, Simon, jó színészt választottak a szerepre. 

Isabelle, Simon, Clary, ööö feketehajú, elfeledtem, és Jace

Magnus Bane-en meglepődtem, hangsúlyozom újra, nem ismerem a könyveket, tehát nem tudtam ki ő, csupán hallottam már a nevét, és hogy vannak, akik nagyon odáig vannak érte, könyves álompasi párbajban is szerepelt, stb. A neve alapján szépen el is képzeltem valami titokzatos nagydarab néger pasit, aki okos, és rejtélyes, és kicsit olyan, mint Morfeus a mátrixban, csak fiatalabb és szexi is :) Ehhez képest jött ez a thai vékonydongájú selyemfiú, akinek igazított minibajuszkája van, és csillámos kék szemceruzával van kifestve? :D Anyám. :) A könyvben is így van megírva, vagy ennyire átváltoztatták? 
Ha már pasi ebből a filmből, akkor maradok Jace-nél. 

Clary és Jace

Szinte minden tetszett a filmben, a néma testvérek, vérfarkasok, démonok (a kutya baromi ijesztő volt, wáá), árnyvadászok, csontváros maga, a fegyvereik, a rendrakó-rúna (!!!musthave!!!) :D, a kék meg piros pálcikáik, a tarot-kártyák és titkuk, a kehely, és még szerencsétlen Bachon is jót nevettem, hogy ezt hogy találták ki... Forog a sírjában. :) A hétvégén több Csontvárosos poént is elsütöttünk, és egy helyen láttunk is egy ilyen szarvacskás rúnát, amit Clary rajzol mindig. :)

Voltak szép jelenetek is, kis romantika, kis HP-utánzat kastély és gyengélkedő, és pluszban hozzájárult a kivételes élményhez, hogy 4D-ben néztük a filmet, tehát fújkáltak ránk levegőt, spricceltek vizet, döcögött-mozgott az ülés, jött füst, virágillat... :) (első ilyen mozizásom volt) 

Ezek után jó moly lévén nyilván mégis érdekelni kezdett a könyv (könyvek). Még akkor is, ha nem mind dicsértétek, ne feledjük, hogy én talán nem olvastam annyi YA-t, illetve hogy a mozi jó emlékeket hagyott hátra bennem. A szerelmi háromszöget és az efféle nyivákolást nem szeretem, de talán megér egy próbát, hiszen Jace tetszett. 

A szerző Cassandra Clare, a sorozat kötetei: 
Mortal Instruments:
- City of Bones
- City of Ashes
- City of Glass
- City of Fallen Angels
- City of Lost Souls
- City of Heavenly Fire

Infernal Devices:
- Clockwork Angel
- Clockwork Prince
- Clockwork Princess

Ezen felül pedig leszenk még Bane Chronicle-ök is :) Szóval kissé sajnálatos, hogy megtetszett... elég sok rész :D... Persze meglátjuk, könyvben is bejön-e, és nem unok-e rá a szerelmes-regénységére, mutat-e elég fordulatot, karakterábrázolást. 

Filmként, műfajában, az én hangulatomhoz passzintva most nagyon betalált, jó színészek, jó játék, izgalmas, pörgős, helyenként kellően ijesztő és szorult helyzetekkel tarkított kaland boszorkányokkal, démonokkal, rúnákkal és rejtélyekkel. :) Nem tökéletes, de szerintem érdemes megnézni. 

13 megjegyzés:

  1. Engem is érdekel a film, de én majd csak dvd-n vetem magam bele. Kíváncsi vagyok lesz e majd folytatás a mozivásznon, mert könyvben tényleg sok része jelent meg. Awww, amúgy tényleg helyes a főszereplő srác, miatta engem is érdekel a film.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyveket olvastad? Örülök, hogy neked is tetszik Jace! :)

      Törlés
    2. Még sajnos egyiket sem, de tervezem. Még a dvd előtt! Azt olvastam, hogy jók. Cáfoljatok meg ha nem :)

      Törlés
  2. Jé, te tényleg nem olvastál olyan sok YA-t, akkor nagyobb az esélye, hogy tetszeni fog. Én elég sokat lenyomtam és néhány könyv után kilógott a lóláb, hogy ugyanarra a sablonra épülnek, kiscsaj, kissrác, kis misztikus körítés vagy probléma, és ennyi.
    Anno nagyon tetszett a Beastly, a Vámpírakadémia (vigyázz, hat részes és van hozzá spin-off:D), a Bűbájos Mary (ez a nagy dömping előtt jelent meg), Az orosz szerető (ez a tipikus YA, asszem, meg is van neked), a Rubinvörös, a Lucas (ez durva), a Delírium (három részes sorozat), Laurie Halse Anderson is a komolyak közé tartozik, Libba Bray trilógiája, Az imádott Jenna Fox, Maryrose Wood két regénye.
    És mindenki utálta, de nekem tetszett Az üvegház (Rachel Caine), tudom, hogy gagyi, de Délen játszódik és az nálam már fél siker.
    Nna, asszem, eleget írtam. Sokat. És ezek csak a jobbak:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D így máris más. :) Hú, de jó sokat soroltál, mondom ebből mit olvastam: a Méregnaplók első részét, és nagyon nem tetszett :)) (idén, várólistacsökkentős volt) és a Bűbájos Maryket, azokat szerettem nagyon és tényleg még a dömping előtt volt, amikor még azt se tudtuk mi az a YA. :D
      A rubinvörös megvan, kíváncsi vagyok rá, Laurie Halse Andersontól is van a Hadd mondjam el (Speak), a többi annyira nem érdeke, bár a Libba Bray-jekkel szemeztem egy ideig. Beastlyről nem is tudtam hogy YA. :))
      Kösz :D

      Törlés
  3. Azok a jó YA-k, amiket Amadea mond :DD, szerintem ezt szeretni fogod, én legalábbis szerettem, kicsit tényleg szappanoperás, de akkor is jó :D - a folytatása, a negyedik résztől már szóra sem érdemes.
    Magnus Bane--- imádom, mikor a rajongók nem értik, miért nincs annyit a filmben- hát azért, mert ő egy abszolúte mellékes mellékszereplő :D, kikészülök attól, hogy ennyire rivalda fényben van. Szerintem olvasd el... Én meg megnézem majd a mozit ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, hogy mellé lőttem, inkább meg se szólalok:D

      Törlés
    2. Zenka, De jó hogy itt vagy, linkeld már be légyszi a Jace mondani akar valamit bejegyzésed, mert nem bírtam tegnap rálelni, de ma meg nincs semmi kapacitásom már rá :D
      Néha kell a szappan is :D az már jó ha érdekelnek a szereplők :)
      Ééértem, de akkor én se értem miért vagyunk úgy oda MAgnus Bane-ért. Ez olyan, mintha a Feverből Kasteoért rajongana valaki :D Nézd, nézd, és írj róla! :)

      Amadea, mi mi, dehogy! :) Tök jókat írtál, Zenka is megmondta! :) YA-ból még ki kell magam művelni - bár lehet hogy jobb így, ebben a tempóban nem unok rájuk :D

      Törlés
    3. Igen, csak nyugodtan velük, különben könnyen megcsömörlesz.:) Velem legalábbis ez történt.

      Törlés
  4. Óh a Beastly tényleg jó, bár én csak filmben láttam (de könyvben is kell majd!) viszont Az üvegház, amit Amadea írt az mennyire szuper volt! Én imádtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, az üvegháznak jó sok része van eredetiben! :)
      Köszi! Feljegyzem őket. :)

      Törlés
    2. Igen.:) Magyarul csak az első kettő jelent meg, sajnos.

      Törlés