2024. május 12., vasárnap

Márciusi-áprilisi összevont zárás

Forrás.
Többet költöttem idén tulipánra, mint könyvre! :D És végre, majdnem május közepén már, de megérkeztem az összevont március-áprilisi zárással. :) Rettenetesen elsodort az élet, és huszadrangúvá vált a blog is az elmúlt időszakban. Főleg újraolvasások, meseolvasások jellemezték a napokat-heteket mostanában.

Márciusban egyáltalán nem vettem könyvet, míg áprilisban kicsit belendültem, mert volt egy ingyenes szállításos hétvége a Vinteden, és nyilván mindenki vásárolgatott, megörülve a nagyon alacsony áraknak. A következő köteteket szereztem be onnan, nagyon olcsón:

- Deborah Moggach: Libikóka - a Tulipánláz szerzőjének egy másik regénye, amire régóta kíváncsi vagyok.
- Edith Klatt: Rénszarvasok pásztora - lássuk tényleg olyan-e mint a Tüskevár, lányokkal! :D
- Vekerdy Tamás: Belső szabadság - Válogatott előadások - egy poket kiadás, ezt is terveztem már megvenni, ráadásul ugyan másodkézből, de fóliás, új. :) 
- Varga Katalin: Barátom, Bonca - ezt  meg csak úgy. :)

Íme az elmúlt két hónap egy kis táblázatban is: 

Kattintásra megnő!

Egész sok befejezett könyvem volt, de ezek közt sok volt a mese is.
Néhány könyvemet sikerült el is adnom mostanság. 

Saját kép az áprilisi szerzeményekről.

A várólista csökkentéssel csak márciusban haladtam, utána kicsit elakadtam sajnos, bár van egy megkezdett listás Maigret-m, amit még ebben a hónapban be szeretnék fejezni. 

A legjobbak az újraolvasások voltak, kiváltképp a Tüskevár és a Téli berek, de nagyon jólesett újrázni egy kis könnyed krimi sorozatot is, a Finlay Donovant. :) 
Romantikus vonalon kellemes meglepetés volt a Rendhagyó szabályok  ingázáshoz, csalódás volt viszont az Újra meg újra. Különleges élmény volt a Felnőttmonológok

Tervek? Most nincs energiám tervezni, és inkább csak élvezem a pillanatokat, amikor sikerül olvasni, vagy hangoskönyvezni. 
Majd visszatér a lendület is reméljük nyárra, de még van néhány nehezebb hét előttem. 

Addig is, stay tuned


3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy sikerült megírni. :)

    A Rénszarvasok pásztora volt a popkultos lányoknál is téma, véletlen egybeesés vagy miattuk jött meg a kedved hozzá?

    Ügyes vagy, hogy nem vettél túl sok könyvet, nekem is muszáj lesz visszafogni magam, mert megrendelek egy csomó mindent, aztán vagy lemondom, vagy olvasatlanul adom el őket, aminek nem sok értelme van. Közben meg kismillió könyv áll a polcaimon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát még én! :D
      Igen, a popkultos podcast miatt vettem meg a Rénszarvasok pásztorát! :) Nem véletlen az egybeesés.
      Én a régen vásárolt könyvekkel vagyok úgy, hogy nehezen döntöm el, mi is legyen, el akarom még egyáltalán olvasni ezeket? Akkor túl sokat halmoztam fel. Most már tudatosabban vásárolok. De sokszor rákívánok én is az új megjelenésekre, csak hát sok időm nincs rájuk.

      Törlés
    2. Kíváncsi leszek a véleményedre a rénszarvasosról, a lányoké nekem nem volt egyértelműen pozitív.

      Igen, a régebbi könyvek nálam is fel vannak halmozva, azokat még eladni sem lehet már, vagy csak fillérekért. Kívánatosak az új megjelenések, de sajnos olyan sokról derül ki, hogy nem jön be.

      Törlés