2022. április 10., vasárnap

A fekete zongora

Forrás.
Emlékeztek még a poszt-turkáló rovatra? Azokat a könyves bejegyzéseket mentettem át ebben a rovatban a blogspotra, amiket annak idején a freeblogon lehetett elérni - amíg az be nem mondta az unalmast. 2014 és 2018 közt sok-sok posztot tettem ki a régiek közül erre a felületre is, és úgy gondoltam meg is vagyok, a többi nem annyira érdekes, nem aktuális, nem sikerült jól, vagy csak töltelékposzt volt, a rovatot pedig megszüntettem. 2020 áprilisában tűnt fel egy "hiányzó", a Bogár bárd meséi, amivel mégis kiegészítettem az "előtrúrt" bejegyzések sorát.
Nemrég pedig egy barátnőm próbált keresgélni a blogon, és meglepetten vont kérdőre: A fekete zongoráról nem írtam? És hát dehogynem... Azt hiszem ideje lesz még egyszer, friss szemmel átnézni, nem maradt-e ki valami mégis, aminek itt a helye. ;) A Dávid Veron sorozat főleg ne legyenek hiányos! 2010.08.10.-én írtam A fekete zongoráról:

2022. április 9., szombat

Márciusi zárás - 2022

Forrás.
Mindenki panaszkodni szokott az idő múlására, én viszont most valahogy örömmel konstatáltam, hogy végre repülnek a hetek. Jó ideje más ritmusúnak érződik az idő, nekem vánszorgott, csigalassúság jellemezte. A március viszont elröppent, és bár sok egyéb dolog miatt egyáltalán nem az olvasás dominált benne, azért beszámolok a könyves apróságokról.

Márciusban 5 könyvet fejeztem be - hurrá! -, ami baromi jól hangzik ugyan, de azért nem volt olyan egetrengető teljesítmény, főleg, hogy volt benne három mese is. Az igazán szuper viszont az, hogy ebből az 5 könyvből 4 az idei várólista csökkentős listámról került ki, szóval számottevő volt a haladás ezen a téren. ;) 
Elég egyenlőtlen volt az eloszlás viszont, főként a hónap első felében tudtam csak olvasni. A második fele kicsit káoszos volt, és nem volt kedvem még a megkezdett audiobookomhoz sem (South of the Buttonwood Tree). 
Az elolvasott könyvek közül maradandó élmény volt Rene Denfeld: The Child Findere. A mesék közül nagyon tetszett A boszorkánycica, Harcos Bálinttól, és a különös atmoszférájú A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket is.

Egy Book24-es, 32%-os akció miatt 3 új könyvvel bővült a könyvtáram, és bevallom töredelmesen, kissé elhamarkodottan nyomtam a rendelés gombra, de megbocsátom most magamnak az impulzusvásárlást, úgysem tartok még sok beszerzésnél idén. 

A három szerzemény: 
  • Kavagucsi Tosikadzu: Történetek a kávézóból - eredetileg csak ezt akartam megvenni... :) Sőt, recit szerettem volna kérni, de még jó, hogy nem tettem, teljesen alkalmatlan vagyok most határidők tartására. Ez a könyv egyébként a Mielőtt a kávé kihűl folytatása, ami nagy kedvencem lett néhány éve. 
  • Catherine Gilbert Murdock: Da Vinci macskája - elcsábított a színes-szagos küllem, az érdekes cím, és csak kézbe véve vettem észre, hogy ez kissé inkább ifjúsági jellegű könyv, Manó könyvek kiadás. Nem tudom miért nem néztem meg jobban picit - rejtélyes történelmi kalandregényre számítottam. Na persze még lehet jó, előbb-utóbb kiderül. 
  • Sándor Iván: Szakadékjátszma - hívószó: sakk. A Queen's Gambit óta ennyi is elég. :D 
Saját kép.

Márciusban 4 posztot írtam a blogra, ami nem rossz teljesítmény, és még az eloszlás is jó lett: havi zárás, két könyvajánló, és egy témázós poszt, ezúttal a női sorstörténetekről, erős női karakterekről. A Témázás egyébként egy picikét ismét kifulladt, úgyhogy szünetet fogunk tartani. ;) 

Az áprilisom eddig szintén nem az olvasásról szólt, de szeretnék kicsit itt-ott a kanyarban visszatalálni hozzá. Persze rengeteg verses mesét olvasok fel (újramegújra), vannak olyanok, amiket még nem is jelöltem olvasottnak, pedig..., meg nyomkodom a hangokat kiadó elemes lapozókat, de azért jó lenne valamibe jobban belemerülni. 
Ha mást nem is, a megkezdett könyveimet szeretném ebben a hónapban befejezni. Ezek Pamela Druckermantól a Nem harap a spenót, és a már említett audiobook, a South of the Buttonwood Tree, Heather Webbertől. Jó lenne esetleg újabb várólista csökkentős könyvbe is belefogni. 


A többiek zárása: