2019. november 26., kedd

Lesz még mit venni! - újabb megjelenések

Azt hiszem a karácsony előtti időszakban nem lehet úgy megírni egy könyvajánlós, megjelenéses posztot, hogy már másnap ne jönne szembe legalább egy újabb kötet, ami hamarosan kijön, és érdeklődésünkre tart számot... Biztosan így lesz ez most is, de egy csokorra való új könyv megint összegyűlt, amikre felfigyeltem. Aggodalomra persze nincs ok, a könyvek megvárnak - ahogy az én temérdek várakozó várólistásom is bizonyítja ezt ;) -, és még az sincs elkésve semmivel, aki karácsonyra szeretne válogatni. :)

Forrás.
Íme, egy adag szépséges újdonság: 


Donna Tartt: A kis barát - bár még nem olvastam a szerzőtől - A titkos történet már régóta várat magára -, felfigyeltem a következő könyvére is. 


Két 2. világháborús témájú kötet: Eoin Dempsey: Fehér rózsa és Emmanuelle Pirotte: Ma még élünk - ez utóbbinak a Tolvajok telére hajaz borítója szerintem. 



Szvetlana Alekszijevics több könyve, új köntösben: 


És ha már Csernobil, a korábban Baba Dunya utolsó szerelme című könyv is új borítót és címet kapott  - ami legalább jobban illik hozzá, ha már a könyv (szerintem) nem is jó. Alina Bronsky: Csernobil - Levelek a szellemvárosból


Aztán egy kis gender-téma, és a nemek közötti szakadék boncolgatása: Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők.


Petra Hůlová: Mostoha ​sors - egy cseh, borgőzös monológ... 




Hegyi Zoltán Imre: Mit is tanultam - négy kvartett - az előző verseskötete nagyon tetszett, ezt is el szeretném majd olvasni. 



Két állatos témájú ismeretterjesztő könyv: Lucy Cooke: Meghökkentő állatvilág és Peter Wohlleben: Erdei kalauz



Erin Morgenstern: The Starless Sea - a szerző az Éjszakai cirkusz című könyve miatt ismert és népszerű, amit én nem olvastam ugyan, de az új kötetre felfigyeltem.


Jennifer Donnelly: Stepsister - Egy sötét mese - avagy egy Hamupipőke meseátirat. Szofisztikált Macska épp most posztolt róla egy tök jó ajánlót. :) 


Michael Haag: A Durrell család története


Nataša Kramberger: Szeder-égbolt

Álljon meg egy novellára! - mobilsztorik - csak ne lenne ilyen csúf, a '70-es éveket idéző borítója...


Szabó Magda: Daloljanak itt angyalok és az Élő Ady - egy-egy különleges, karácsonyi kiadvány, amiket csak a Librinél lehet megvenni. 


És a végére egy kis filmes-kontent, íme az HBO új sorozatának első plakátja, House of the Dragon címmel. Még szinte semmit nem tudni róla, csak hogy valamikor 300 évvel a Trónok harca cselekményét megelőzően fog játszódni. 



Korábbi őszi-téli ajánlóim: >itt< és >itt<! Hátha találtok köztük karácsonyra is jó ajándékokat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése